ASIAKASKOKEMUS

Community – Asiakkaan ja työntekijän intressiyhteisö

Kirjoittaja ja , helmikuu 13, 2017

Parhaat brändit osaavat luoda koukuttavan yhteisön, joka muodostuu sekä asiakkaiden että työntekijöiden yhteisistä kiinnostuksen kohteista. Yhteisö luo arkeen elämyksellisiä kohtaamisia ihmisten ja teknologian kanssa.

Vierailimme tammikuussa NRF Big Show -tapahtumassa New Yorkissa. Tämä kaupan arvoketjun vuosittainen suurtapahtuma keräsi 34 000 toimialan edelläkävijää yhteisöksi yhteisen kiinnostuksen kohteen äärelle – mikä on asiakkaiden luoma muutoksen suunta? – Osa 3.

Tänä vuonna tapahtumassa erityistä huomiota saivat kolme johtavaa teemaa: Human Experience, A.I. ja Community. Tässä kolmiosaisessa blogisarjassa nostamme muutamia esimerkkejä kiinnostavista edelläkävijöistä kullakin alueella. Koostamamme materiaali perustuu seminaarin puheenvuorojen näkemyksiin, case-kuvauksiin sekä järjestämäämme kauppakierrokseen ja asiantuntijatapaamisiin New Yorkissa.

Yhteisö = Asiakas + Työntekijä + Yhteinen intressi

Tämä muutoksen suunta lähtee meistä inhimillisinä olentoina, joilla on yhteisiä kiinnostuksen kohteita. Niiden ympärille muodostuu intressiyhteisöjä. Kaupan toimijat kuten Home Depot, Wholefoods ja Bonobos ovat tunnistaneet asiakkaiden halun kuulua yhteisöön ja rakentaneet palvelut kiinnostusten ympärille, esimerkiksi remontoijille, kasvissyöjille tai muodikkaille pukeutujille.

Home Depotin mobiili yhteisö

Home Depot on yksi Amerikan menestyneimmistä kodintavara- ja rautakauppaketjuista. Digitalisaation lisäksi strategian ytimessä on asiakasyhteisö ja sen sitouttaminen. Kaikki palvelut rakennetaan “interconnected retail” –periaatteella. Home Depot ymmärtää, että kännykkä on arjen tärkeimpiä välineitä, joten palveuiden pitää olla siellä aina saatavilla.

Home Depot:n mobiiliaplikaatio on erinomainen esimerkki, miten asiakaskokemukseen panostetaan jo ennen ostotapahtumaa. Ihminen ei aina tiedä mitä haluaa tai tarvitsee, joten aplikaatiosta ja verkosta haetaan inspiraatiota ja ideoita. Ja ne räätälöidään jokaisen kiinnostuksen kohteiden mukaan. Mobiilipalvelu on henkilökohtinen apuri, jossa on helppo selata vaihtoehtoja, tilata ne lähimyymälään, lukea arvosteluja, kommetoida ja olla yhteydessä Home Depotin edustajiin.

Se on tapa olla osa Home Depotin yhteisöä, johon kuuluvat muut asiakkaat ja henkilöstö, joka on aktiiviisesti asiakasyhteisön keskiössä.

Home Depot Roger

Kävimme tutustumassa New Yorkin Flatironin liikkeeseen, sillä tässä toimipaikassa yhteisöllisyys, digitaalisten palveluiden toimivuus henkilöstön ja asiakkaiden keskuudessa sekä kanavariippumaton ostaminen ovat nostaneet liikevaihdon uudelle tasolle.

Kasvun taustalla ovat sitoutunut henkilöstö, siivoustuotteiden myynti  ja sähköisen kaupan kasvu, jonka osuus on jo yli 30 prosenttia toimipaikan liikevaihdosta. Digitaalisten palveluiden jatkuva kehittyminen varmistetaan rakentamalla uudet toiminnallisuudet, esimerkiksi tuotteiden löydettävyys tai saatavuus ensin sovelluksena henkilöstölle ja toisessa aallossa samalla sovelluksella asiakkaille.

Työntekijä ja asiakas ovat mobiilisti vuorovaikutuksessa aina halutessaan, vaikka eivät olisi Home Depotin fyysisillä käytävillä.

Lataa alta itsellesi koko yhteenveto kaupan kuumimmista megatrendeistä sisältäen esimerkkejä parhaista yhteisöjä hyödyntävistä palvelusta,  inhimillisistä ja saumattomista palveluista sekä tekoälyn arkeistamisesta. 


Jaa kirjoitus:

Tekijä: ja

Jan-Erik on kaupan arvoketjun digitaalisten ratkaisujen asiantuntija, taikuri, joka tuntee asiakaskokemuksen ja asiakastyytyväisyyden salaisuudet.

Jan-Erik Andersson

Jan-Erik on kaupan arvoketjun digitaalisten ratkaisujen asiantuntija, taikuri, joka tuntee asiakaskokemuksen ja asiakastyytyväisyyden salaisuudet.

Kai Virtanen

Kaitsu on digitaalisen alustatalouden ja asiakasyhteisöjen rakentamisen visionääri, joka herättää toimialan markkinajohtajat rakentamaan havainnoista koukuttavia asiakaselämyksiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *