ASIAKASKOKEMUS

Human Experience – Tunnekokemus asiakaskohtaamisissa

Kirjoittaja ja , helmikuu 2, 2017

Menestyjät panostavat elämyksellisiin asiakaskohtaamisiin. Niistä rakentuu tunnekokemus, jota asiakas on valmis suosittelemaan,
Human Experience.

Vierailimme tammikuussa NRF Big Show -tapahtumassa New Yorkissa. Tämä kaupan arvoketjun vuosittainen suurtapahtuma keräsi 34 000 toimialan edelläkävijää yhteisöksi yhteisen kiinnostuksen kohteen äärelle – mikä on asiakkaiden luoma muutoksen suunta?

Tänä vuonna tapahtumassa erityistä huomiota saivat kolme johtavaa teemaa: Human Experience, A.I. ja Community. Tässä kolmiosaisessa blogisarjassa nostamme muutamia esimerkkejä kiinnostavista edelläkävijöistä kullakin alueella. Koostamamme materiaali perustuu seminaarin puheenvuorojen näkemyksiin, case-kuvauksiin sekä järjestämäämme kauppakierrokseen ja asiantuntijatapaamisiin New Yorkissa.

Inhmillisen tunnekokemuksen edelläkävijöistä tutuistuimme mm. Nike Sohon, WithMe:n ja Rebecca Minkoffin myymäläkonsepteihin.

Nike yhdistää saumattomasti brändin, palvelut ja kaupanteon

Nike Soho kuvina

Niken toimivuuden salaisuus on muotoilu. Sekä tuotteet että palvelut on hiottu viimeistä yksityiskohtaa myöten. Kenkä on muotoiltu olemaan osa jalkaasi, kuten myös sen kengän ostotapahtuma on osa arkeasi. Haluat sen osaksi sitä.

Niken syksyllä avattu Soho-konsepti avaa uuden ikkunan yhteisöllisyyteen ja toiminnallisuuteen toimipaikassa. Aikaisemmat New Yorkin toimipaikat Nike on voimakkaasti teemoittanut urheilulajeittain, esimerkiksi juoksu tai koripallo. Sohon konsepti kokoaa parhaat lajikohtaiset yhteisöllisyyden käytännöt saman katon alle ja tarjoaa asiakkaille interaktiivisen ja toiminnallisen kokonaisuuden toteuttaa omia kiinnostuksen kohteita arjessa, esimerkiksi koripallokentällä.

Samanaikaisesti toimipaikka toimii yhteisöllisyydestä nauttivien asiakkaiden kohtaamispaikkana ja tuottaa digitaalisten palveluiden avulla yritykselle ymmärrystä paikallisten asiakkaiden tarpeiden muutoksesta.

Saumattoman elämyksen tuottaja – Rebecca Minkoff

Minkoffin liikkeessä on hyödynnetty teknologiaa aidosti asiakasta palvelevilla ratkaisuilla. Liikkeen sisällä oleva videoseinä on yhteydessä sovituskopin älypeileihin ja asiakkaan henkilökohtaisiin profiileihin. Molemmat screenit osaavat ehdottaa asiakkaalle suosituksia mieltymysten mukaan. Minkoff hyödyntää älykkäästi mobiiliaplikaatiota asiakkaidensa sitouttamiseen ja palvelemiseen.

Customer Reality + Employee Reality = Human Experience.

Menestyjät rakentavat elämyksellisiä asiakaskohtaamisia, joista rakentuu tunnekokemus, jota henkilöstö ja asiakas ovat valmita suosittelemaan.

Lataa alta itsellesi koko yhteenveto kaupan kuumimmista megatrendeistä.


Jaa kirjoitus:

Tekijä: ja

Jan-Erik on kaupan arvoketjun digitaalisten ratkaisujen asiantuntija, taikuri, joka tuntee asiakaskokemuksen ja asiakastyytyväisyyden salaisuudet.

Jan-Erik Andersson

Jan-Erik on kaupan arvoketjun digitaalisten ratkaisujen asiantuntija, taikuri, joka tuntee asiakaskokemuksen ja asiakastyytyväisyyden salaisuudet.

Kai Virtanen

Kaitsu on digitaalisen alustatalouden ja asiakasyhteisöjen rakentamisen visionääri, joka herättää toimialan markkinajohtajat rakentamaan havainnoista koukuttavia asiakaselämyksiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *