ASIAKASKOKEMUS

A.I. – Tekoäly osana arkea

Kirjoittaja ja , helmikuu 9, 2017

Edelläkävijät onnistuvat arkeistamaan tekoälyn, jota ohjaavat robotiikka, virtuaalitodellisuus ja palveluiden muotoilu.

Vierailimme tammikuussa NRF Big Show -tapahtumassa New Yorkissa. Tämä kaupan arvoketjun vuosittainen suurtapahtuma keräsi 34 000 toimialan edelläkävijää yhteisöksi yhteisen kiinnostuksen kohteen äärelle – mikä on asiakkaiden luoma muutoksen suunta? – Osa 2.

Tänä vuonna tapahtumassa erityistä huomiota saivat kolme johtavaa teemaa: Human Experience, A.I. ja Community. Tässä kolmiosaisessa blogisarjassa nostamme muutamia esimerkkejä kiinnostavista edelläkävijöistä kullakin alueella. Koostamamme materiaali perustuu seminaarin puheenvuorojen näkemyksiin, case-kuvauksiin sekä järjestämäämme kauppakierrokseen ja asiantuntijatapaamisiin New Yorkissa.

Robotiikka + VR + Design = A.I. – Tekoäly

Tekoälyn arkeistaminen on yksi kaupan arvoketjun megatrendeistä tänä vuonna. Sitä ohjaavat robotiikka, virtuaalitodellisuuden hyödyntäminen ja palveluiden muotoilu yhdistäen asiakkaan kosketuspisteet saumattomasti.

New Yorkissa mielenkiintoisia tulevaisuuden ikkunoita meille avasivat esimerkiksi ShelfZone, Intel ja TOMS, jotka näyttivät kuinka A.I. tuodaan asiakkaan arkeen.

ShelfZone on italialainen Start Up-yritys, jonka vähittäiskaupan toimitilaa mallintava simulaattori on saanut paljon näkyvyyttä maailmanlaajuisesti. Se tuo virtuaalitodellisuuden ja tekoälyn osaksi kauppiaan sekä kaupan asiakkaan arkea.

Sen avulla kauppias voi nähdä miltä putiikki, kauppahalli tai ostoskeskus näyttäisi erilaisilla ratkaisuilla. Sen avulla voi visualisoida tilaan erilaisia asetteluja ja tunnelmia ja lisäksi se auttaa kauppoja kehittämään myyntiä sekä tekemään analyysiä ostokunnasta.

Asiakkaalle SheflZone rakentaa virtuaalisen ostostilan, jossa asiakas saa palvelua ajasta ja paikasta riippumatta. Käyttäjä voi liikkua ja vuorovaikuttaa virtuaalitilassa lähes samalla tavalla kuin fyysisessä tilassa. Simulaattorin käyttökokemus on elämyksellinen ja se tuottaa reaaliaikaista analytiikkaa yritykselle asiakkaan ostoskäyttäytymisen muutoksista profiloinnin tueksi.

Simulaattorin erottava ominaisuus on helpon käytettävyyden lisäksi asiakkaan silmän liikkeiden tunnistaminen, jolloin erilaisten esillepanojen toimivuus ja uusien tuoteryhmien tai kausituotteiden sijoittelu on yksinkertaista simuloida ennen ensimmäisen asiakkaan saapumista toimipisteeseen.

Jos haluat lukea myös muista arkea helpottavista tekoälyn esimerkeistä, inhimillisistä ja saumattomista palveluista tai yhteisöjen valtaa hyödyntävistä kaupan edelläkävijöistä, lataa alta koko yhteenveto. 


Jaa kirjoitus:

Tekijä: ja

Jan-Erik on kaupan arvoketjun digitaalisten ratkaisujen asiantuntija, taikuri, joka tuntee asiakaskokemuksen ja asiakastyytyväisyyden salaisuudet.

Jan-Erik Andersson

Jan-Erik on kaupan arvoketjun digitaalisten ratkaisujen asiantuntija, taikuri, joka tuntee asiakaskokemuksen ja asiakastyytyväisyyden salaisuudet.

Kai Virtanen

Kaitsu on digitaalisen alustatalouden ja asiakasyhteisöjen rakentamisen visionääri, joka herättää toimialan markkinajohtajat rakentamaan havainnoista koukuttavia asiakaselämyksiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *